Ga naar Content

KNVB heeft tot 3 augustus om competities af te ronden

ZEIST - De Europese voetbalbond UEFA heeft na overleg besloten om de deadline van het seizoen 2019/20 op te schorten. De bond staat toe dat competities ook na 1 juni mogen worden afgemaakt. De einddatum voor de competities is uiterlijk 3 augustus.

Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

De KNVB heeft laten weten dat de competities in de tweede helft van juni moeten worden hervat als dat mogelijk is. Anders kan de gestelde datum van 3 augustus niet worden gehaald. "Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu, aldus het statement van de bond.

Het kabinet liet dinsdagavond weten dat het betaalde voetbal voor 1 juni niet wordt hervat.

"We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu"

Persbericht knvb
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De KNVB houdt ook nog rekening met het definitief stopzetten van de competities. "Op dit moment worden alle consequenties, bijvoorbeeld de financiële impact hiervan, in beeld gebracht. Daarnaast wordt met elkaar in het voetbal gekeken naar een plan om de betaald voetbalclubs te helpen in deze immense problematiek, mocht de lopende competitie geschrapt worden", zo staat in het persbericht.

Verplaatsen Europees voetbal

De UEFA heeft de kalender vrijgemaakt voor alle nationale competities. De resterende duels in de Champions League en de Europa League zijn uitgesteld. Interlands en play-offs voor het EK worden ook later ingehaald.

Er wordt door de UEFA en FIFA ook gekeken naar de op 1 juli aflopende spelerscontracten en transfers. Daar komt de UEFA op terug tijdens de algemene vergadering van half april.

Lees ook