Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Samenscholingsverbod in Purmerend massaal genegeerd: veiligheidsregio sluit hotspots

3 april 2020, 21.30 uur · Aangepast 3 april 2020, 23.13 uur · Door Redactie

De gemeente Purmerend krijgt geen vat op personen die elkaar ondanks het verbod op samenscholingen elkaar toch blijven opzoeken en regelmatig grote groepen vormen. Omdat waarschuwingen massaal werden genegeerd, worden de hotspots nu gesloten.  

Foto: Handhaving Purmerend

Met een stralend weekend in het vooruitzicht heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland drie plekken in de gemeente Purmerend tot verboden terrein verklaard. Het gaat om de skatebaan in het Leeghwaterpark, de fitnesstoestellen en -rekken in park De Uitvlugt en het calisthenics-park langs het Weidelandpad, bij de speelplaats achter de Houtbaai.

De gemeente benadrukt op haar website dat er 'veel waarschuwingen zijn gegeven aan de bezoekers van dit soort openlucht(sport)voorzieninge om ze alert te maken op de risico's'. "Deze waarschuwingen werden onvoldoende opgevolgd."

Inmiddels zijn er rond de locaties hekken neergezet, die gebruik moeten ontmoedigen. Wie toch gebruikmaakt van de faciliteiten en het gebiedsverbod overtreedt, riskeert een boete.

Afgelopen week werd bekend dat gemeenten Purmerend en Beemster een corona-kliklijn hebben, waar bezorgde bewoners de autoriteiten op samenscholingen kunnen wijzen.  

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier