Ga naar Content
Alkmaar

Kinderopvang in Heiloo ook 's nachts beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen

1 april 2020, 19.00 uur · Aangepast 2 april 2020, 12.36 uur
Door: Redactie · Foto: Floris van der Woude

HEILOO - Kinderopvangorganisatie Forte biedt nu ook nachtopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. De verlenging van de coronamaatregelen tot 28 april heeft namelijk zijn weerslag op ouders met vitale beroepen. 

Met name van ouders die in de zorg werken wordt veel gevraagd. Door onregelmatige uren en nachtdiensten komen ze in de knoop met de kinderopvang. "We horen van zorginstellingen en ziekenhuizen dat ze verwachten dat de nachtopvang heel hard nodig zal zijn de komende tijd", vertelt Esther Zijl, bestuurder van kinderopvangorganisatie Forte. 

Bekijk hier de reportage. Tekst loopt door onder de video.

200401_KINDEROPVANG - NH Nieuws

De kinderopvangorganisatie heeft zestig locaties verspreid over gemeenten in de hele provincie. Op alle locaties waren al bedjes aanwezig voor kinderen van 0 tot 4 jaar. "Nu hebben we ook bedden geregeld voor oudere kinderen en onze medewerkers. Op elke locatie kunnen we nu nachtopvang en weekendopvang bieden", aldus Esther Zijl. 

Naast een slaapplek wordt voor de kinderen die blijven slapen ook een maaltijd geregeld. "We zijn er helemaal klaar voor. Als het moet kan de eerste vanavond al komen." Zijl verwacht dat de vraag naar nachtopvang de komende vier weken toe zal nemen. "Meer ouders zullen worden opgeroepen om extra te werken."

"De tandenborstels en pyjamas liggen klaar"

Esther zijl - forte kinderopvang

Gisteren nog zijn er ,verdeeld over zes locaties, al 130 kinderen opgevangen. "En dat worden er elke dag meer", vertelt Zijl. De reguliere opvang blijft tot 28 april gesloten. De huidige opvang is uitsluitend bedoelt voor kinderen van ouders met cruciale beroepen beroepen.

Wanneer de eerste kinderen blijven slapen weet Zijl nog niet. "Het kan natuurlijk zijn dat de eerste ouders vannacht al moeten werken. We hebben op verschillende locaties minimaal tien bedden staan en de tandenborstels en de pyjamas liggen al klaar." 

Lees ook