Ga naar Content

Dijklander Ziekenhuis: “Iedere vier dagen verdubbeling aantal patiënten” 

HOORN - Het RIVM maakte gisteren bekend dat de maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, ervoor hebben gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Een positieve trend dus, maar ziekenhuizen zullen er op korte termijn nog weinig van merken.

Foto: Dijklander ziekenhuis, Yvette Moeskops fotografie

Ook bij het Dijklander Ziekenhuis is op dit moment nog geen sprake van een krimp van het aantal patienten.“Tot nu toe merken wij nog niets van de afvlakking. Wij zien iedere vier dagen een verdubbeling van het aantal patiënten”, aldus Iris Heijnen, woordvoerder van het Dijklander Ziekenhuis.

Die verdubbeling zal volgens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers, ook nog wel even aanhouden. Hij vertelde gisteren aan de Tweede Kamer dat er op dit moment zo’n 600 mensen met een Corona-besmetting op de intensive care liggen in Nederland, maar verwacht wordt dat dat er 1 april 1100 zullen zijn. 

Er wordt hier met man en macht gewerkt om de capaciteit fors uit te breiden"

iris heijnen, woordvoerder dijklander ziekenhuis

Capaciteit

De vraag is dan, hoe lang kunnen ziekenhuizen deze verdubbeling nog aan en wanneer is de maximale capaciteit bereikt? “Nu de stijging van het aantal coronapatiënten landelijk gezien iets lijkt af te vlakken, is het lastig om te voorspellen wat dat betekent voor de toestroom van patiënten die in het ziekenhuis opgenomen moeten worden. Er wordt hier met man en macht gewerkt om de capaciteit fors uit te breiden, onder andere door het verschuiven van afdelingen en het versneld opleiden van collega’s van andere afdelingen, zodat zij aan de slag kunnen op de ‘corona-afdelingen’. Zo bereiden we ons goed voor op de piek die we verwachten. Tot nu toe gaat dat heel goed”, aldus Heijnen.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook