West-Friesland

NL
V

Dijklander Ziekenhuis bereidt zich voor op coronapiek: alle hens aan dek

23 maart 2020, 18.32 uur · Aangepast 23 maart 2020, 18.46 uur · Door Redactie

HOORN - Eind deze week wordt de piek van de coronacrisis verwacht en dus is het ook bij het Dijklander Ziekenhuis alle hens aan dek. Zo wordt iedere arts gevraagd mee te helpen op de corona-afdelingen en worden de medewerkers indien nodig bijgeschoold de komende dagen.  

Dijklander ziekenhuis, Yvette Moeskops fotografie

Eerder werden operaties al afgezegd, poliklinieken buiten Hoorn gesloten en de spoedeisende hulp uitgebreid. Zo werden operatiepersoneel en anesthesisten opgeleid om hulp te bieden op de intensive care. Maar met de grote piek in het vooruitzicht gaat het ziekenhuis nog een stap verder.

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: "Elf dagen geleden werd de eerste patiënt met corona opgenomen, vandaag liggen er tientallen mensen met klachten door corona in ons ziekenhuis. Hoewel we hopen dat de voorspelde piek in de toestroom van zieke mensen door corona uitblijft, bereiden we ons er wel verder op voor."

Naast specialisten worden ook verpleegkundigen klaargestoomd om op de corona-afdelingen aan de slag te gaan. Via e-learnings en online-scholing worden ze versneld voor dit werk opgeleid.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier