West-Friesland

NL
V

Dijklander Ziekenhuis breidt capaciteit uit op Spoedeisende Hulp

21 maart 2020, 12.53 uur · Door WEEFF

HOORN - Om voor te sorteren op de verwachte toestroom van coronapatiënten heeft het DIjklander Ziekenhuis besloten om haar SEH-capaciteit uit te breiden. Dit geldt voor de locaties in Hoorn en in Purmerend. Met een nieuwe manier van werken wordt deze afdeling opgesplitst in twee gedeeltes, waarvan één voor coronapatiënten bedoeld is.

NH Nieuws

"Op dit moment kunnen we de druk nog goed aan", geeft Yolanda van Zwol aan, SEH-hoofd van locatie Hoorn. "Maar we zien steeds meer patiënten met symptomen van corona en ook zien we dat de patiënten die binnenkomen steeds zieker zijn. Door de capaciteit nu alvast uit te breiden, kunnen onze collega’s alvast wennen aan de nieuwe manier van werken."

De afdeling spoedeisende hulp in Hoorn wordt volledig ingericht voor coronapatiënten. Het aantal bedden voor mensen die besmet zijn geraakt of van wie ze het vermoeden hebben besmet te zijn, wordt verhoogd van negen naar zestien.

Poli 9 in het Hoornse Dijklander zal gebruikt worden voor reguliere SEH-patiënten. Het aantal bedden voor deze patiënten stijgt hier mee van acht naar negen. Het is daarnaast mogelijk om het aantal naar dertien op te schroeven. 

Triagetent

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn maakt voor de onderverdeling van patiënten, oftewel triage, gebruik van een speciale tent. In deze tent, die vorige week werd neergezet, wordt gekeken naar welke afdeling ze de binnenkomende patiënten moeten sturen.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier