Ga naar Content

Ruud en Nathalie bakken 120 oliebollen en appelflappen voor ouderen

HEERHUGOWAARD - Ondanks dat Ruud Lute deze week hard werkte in de slagerij van de Vomar, wilde hij dit weekend toch zijn handen uit de mouwen steken. Met zijn vrouw Nathalie bakte hij 120 oliebollen en appelflappen voor ouderen.

Foto: Ruud Lute

De oliebollen leverde hij vanmiddag af bij de Raedstede in Heerhugowaard. Zelf uitdelen aan de ouderen was er niet bij. "Ik heb ze gebeld en om 14.45 uur stond er een karretje voor de deur om de oliebollen en appelflappen op te zetten. Een personeelslid heeft ze eraf gehaald. En om 15.00 uur zaten de ouderen aan de koffie met een verse oliebol erbij", zegt Ruud tegen NH Nieuws.

Foto: Ruud Lute

"Ik hoop dat andere mensen ook denken: 'Hé, dat is een goed idee"

Ruud Lute

Door zijn verhaal te vertellen, hoopt Ruud anderen te inspireren om ook iets te doen. Hij wilde zelf iets bijdragen, ondanks dat hij zelf lange dagen maakte in de slagerij van de Vomar deze week. "Ik hoop dat andere mensen ook denken: Hé, dat is een goed idee!"

Foto: Ruud Lute

Ruud is zo'n 3 uur bezig geweest. Van een collega kreeg hij 10 pakken oliebollenmix die over waren. En met zijn eigen voorraad was dat goed voor een heleboel oliebollen. Als Ruud volgend weekend tijd heeft, gaat hij weer iets bedenken om te doen. "Ik verzin dan wel weer iets anders."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier