Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Giften stromen binnen voor voedselbank Broek op Langedijk: "Telefoon staat roodgloeiend"

21 maart 2020, 11.04 uur · Aangepast 21 maart 2020, 17.25 uur · Door Redactie

BROEK OP LANGEDIJK - De voorraden bij de voedselbank in Broek op Langedijk raakte bijna op, maar dankzij een oproep op Facebook, stromen de giften van mensen en bedrijven binnen. Volgens de voedselbank staat de telefoon "roodgloeiend."

NH Nieuws

Doordat het distributiecentrum in Amsterdam gesloten is, is de voedselbank in Broek op Langedijk aangewezen op lokale leveranciers. Eerder had NH Nieuws een interview met Carla van Hoorn van de Voedselbank Langedijk. Hier vertelde ze dat mensen voorlopig nog wel bij hen terecht konden, maar dat de cornacrisis niet te lang moest duren. "We moeten nu onze spullen opmaken die we nog hebben. Van eerdere acties hebben we nog wat liggen maar we kunnen daar geen maanden mee voort."

Veel nieuwe schenkingen

Gelukkig is daar voor de komende tijd verandering in gekomen. Zo gaat de gemeente Langedijk kijken naar een oplossing voor de voedselbank en krijgen ze onder andere voedsel gedoneerd van bedrijven die ze niet eerder hebben ontmoet.

Ook lokale bedrijven helpen. Bakker Beerse heeft toegezegd aankomende week weer brood voor ze te bakken en een maaltijdpakkettenbedrijf dat noodgedwongen stopte, heeft hun voorraad geschonken.

Voor aankomende woensdag is er genoeg uit te delen. Op hun Facebookpagina bedanken ze dan ook iedereen die helpt: "We zijn alle donateurs en vrijwilligers DANKBAAR!!!"

Bekijk hieronder het interview dat NH Nieuws eerder had met de voedselbank:

Tekort dreigt voor voedselbank Langedijk: "We hebben veel last van de hamsterwoede" - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier