Ga naar Content

Kindercoach biedt hulp aan: "Stress en boosheid haalt immuniteit naar beneden"

HOORN - Meer dan ooit zitten gezinnen op elkaars lip, en dat kan soms ook voor spanningen zorgen. Niet alleen vervelend, maar ook slecht voor de gezondheid. Dat zegt kindercoach Regine van de Visse uit Hoorn. Zij biedt daarom nu gratis haar hulp aan. 

Foto: AdobeStock

"Wat mensen zich niet realiseren is dat angst, stressen en boosheid ook je immuniteit naar beneden haalt - en dat is wel iets om bij stil te staan", legt ze uit. Nu ze door de coronacrisis zelf niet aan het werk kan, besloot ze haar hulp tijdelijk gratis aan te bieden.

Haar belangrijkste tip is weliswaar een voor de hand liggende, maar volgens haar toch belangrijk om te benoemen: communiceren. "Bespreek het met elkaar. Met je partner, maar ook met je kinderen, hoe klein ze ook zijn. Uit je gevoelens, en kijk naar de positieve dingen die je ermee kunt doen." 

Kinderen laten meedenken

Volgens de kindercoach is iedere situatie anders, en bestaan er geen standaardrecepten hoe met deze situatie om te gaan. Wel is het volgens haar belangrijk de kinderen mee te nemen in het zoeken naar oplossingen voor het probleem. "Laat ze ook meedenken hoe je de komen maanden thuis met elkaar omgaat."

"Er is een drempel om hulp te vragen, maar laat het niet uit de hand lopen"

regine van de visse, kindercoach

Tussen elf uur en vijf uur 's middags mogen mensen haar gratis bellen voor tips of om hun verhaal te doen. Maar dat loopt nog niet echt storm. "Er is nog niet heel veel op gereageerd, en dat snap ik ook wel. Mensen hebben een drempel om hulp te vragen. Iedereen vindt van zichzelf dat ze het zelf moeten kunnen. Maar laat de boel niet uit de hand lopen."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier