Ga naar Content
West-Friesland

Help mee met aanvullen: lijst van West-Friese horecazaken die bezorgen en afhalen

19 maart 2020, 12.10 uur · Aangepast 9 juni 2020, 12.08 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: Willem Kis / West-Friesland Proeft

WEST-FRIESLAND - Snackbars, viswinkels, pannenkoekenhuizen, cafés en cateringbedrijven: omdat de deuren dicht moeten beginnen veel horecazaken met afhalen en bezorgen. Willem Kis (36) uit Enkhuizen maakt een overzicht van bedrijven waarbij je op dit moment nog steeds kunt bestellen. 

Iedereen die tips en suggesties heeft kan ze doorgeven aan Willem. De lijst is namelijk nog niet compleet. Of het nu gaat om een snackbar of restaurant, dat maakt niet uit. Alle horecazaken in de regio die aan bezorgen of afhalen doen komen op de lijst. > Bekijk hier de lijst en welke horecazaken er al op staan.  

Het overzicht staat sinds twee dagen op Willems platform West-Friesland Proeft, waar hij normaalgesproken op tips geeft over West-Friese horecagelegenheden.

Met zijn lijst wil Willem de horecazaken ook in deze tijd ondersteunen. "Het is heel onzeker, want ze weten natuurlijk niet hoe lang het duurt. De meeste bedrijven kunnen wel eventjes uitzingen, maar als het langer dan die 6 april gaat duren wordt het lastig."

Veel bedrijven zijn gestart met afhalen, waabij er weinig mensen in zaak aanwezig zijn, zo vertelt Willem. Daarnaast bezorgen restaurants nu ook gerechten bij mensen thuis. "Ik zag zelfs een bedrijf in Enkhuizen die eerst het hoofdgerecht brengt en een uur later het dessert." Alles gebeurt dan volledig contactloos, zo kan betalen in sommige gevallen via een Tikkie.

'Koop een dinerbon'

Naast het blijven bestellen en afhalen bij de lokale horeca, heeft Willem ook een andere suggestie: koop een cadeaubon. "De lente staat voor de deur, we gaan uiteindelijk weer lekker uiteten en op het terras zitten. Daar hebben we dan allemaal weer zin in, waarom dan niet nu al een bon kopen?", zegt hij. "Dan komt er toch geld binnen en het is soort reservering voor als de horeca weer open gaat."

Suggesties doorgeven

Wie suggesties heeft voor op de lijst van horecazaken kan contact opnemen met Willem via [email protected] of de instagram- en facebookpagina van West-Friesland Proeft.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier