Ga naar Content
West-Friesland

Ruim 150 bossen tulpen rondgebracht voor ouderen in West-Friesland

18 maart 2020, 17.10 uur · Aangepast 18 maart 2020, 18.10 uur
Door: Chantal Bos · Foto: Jolanda Zwaaf

WEST-FRIESLAND - Ouderen werden vandaag thuis verrast door de wijkverpleging van de Omring met een mooie bos tulpen. Op een eerdere oproep om een kaartje te schrijven voor cliënten die alleen thuis zitten, ontving Jolanda Zwaaf ineens 155 tulpenbossen in de voortuin. 

"Om half zeven stond ik naast mijn bed vanmorgen, vlak daarna werden de eerste bossen tulpen al opgehaald door collega's die ook bij cliënten langs zouden gaan", vertelt Jolanda van Thuiszorgteam Opmeer-Abbekerk tegen NH Nieuws. 

In een tijdsbestek van vier uur zijn ze naar Abbekerk, Opmeer, Hoogwoud, De Weere en Sijbekarspel geweest. En ook Jolanda's zoontje Jason (10), die thuis zit van school, hielp mee. Hij overhandigde een mooie bos tulpen aan een mevrouw in Spanbroek. 

De tulpen, gekregen als gift van bloemist Samantha Groot uit Lutjewinkel, vielen in goede aarde bij de cliënten. "We hebben onwijs leuke reacties gehad, ook achteraf zelfs nog per mail", aldus Jolanda. "Voor nu kan ik geen tulp meer zien, maar het is zeker voor herhaling vatbaar!"

Inmiddels zijn er ook al heel veel kaarten binnengekomen. Jolanda: "Zoals het er nu naar uitziet, gaan we morgen beginnen om die uit te delen." 

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook