West-Friesland

NL
V

Lieve kaartjes en #arbeidsvitamines: waardering voor medewerkers Dijklander Ziekenhuis

17 maart 2020, 16.42 uur · Aangepast 17 maart 2020, 17.02 uur
Door Redactie · Foto: Dijklander Ziekenhuis

HOORN - Het werk van zorgverleners staat met de uitbraak van het coronavirus volop in de belangstelling. Dat merken ook de medewerkers van het Dijklander Ziekenhuis. Van verschillende kanten ontvangen ze lieve berichten en support.

De vrienden Jason, Lieke, Simba en Kim wonen in de buurt van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en brachten vandaag ook een mand met lekkers mee. "Ouders kunnen thuis werken en wij zijn thuis van school", laten de kinderen weten. "Maar jullie zijn heel hard aan het werk om Nederland beter te maken van het coronavirus. Wij vinden het heel belangijk en willen zeggen dankjulliewel!"

Afgelopen week zijn een meisje (3) en haar moeder (50) langsgekomen met vijftig kaarten. Volgens een medeweker van het ziekenhuis deden zij dit omdat ze in de krant zagen dat patiënten nog maar één keer bezoek per dag mogen ontvangen. 

Dat is één van de maatregelen die het ziekenhuis treft om de kans op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De kaarten zijn op de kinderafdeling en aan andere patiënten uitgedeeld, zo meldt het Dijklander Ziekenhuis.

Een West-Fries fruitpakket

Vanmorgen werden zorgverleners in Hoorn en Purmerend getrakteerd op een fruitpakket dat deels van West-Friese bodem is. Matthijs Post uit Lutjebroek heeft met zijn bedrijf ProeVkantoor veel connecties met telers uit de regio. Hij haalde op verschillende locaties in West-Friesland fruit op en leverde het af bij het ziekenhuis.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier