Ga naar Content

Helft minder passagiers: Schiphol bereidt zich voor op nog veel minder vliegverkeer

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol bereidt zich voor op een verdere daling van het aantal vluchten en passagiers. Ten opzichte van 2019 verwerkt de luchthaven bijna de helft minder reizigers. Schiphol gaat er vanuit dat operatie voor een bepaalde periode veel kleiner zal zijn.

Boeing 777-200ER van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Schiphol wil koste wat kost de luchthaven openhouden. Ook Eindhoven en Rotterdam-The Hague hebben zeer te lijden onder de coronacrisis. Die luchthavens zien een daling van passagiers van 50 tot 60 procent, maar net als Schiphol blijven ook deze vliegvelden open.

Schiphol is van vitaal belang voor de economie. De luchthaven moet in gebruik blijven voor de passagiersvluchten die nog wel aankomen en vertrekken, vrachtvluchten, repatriëringsvluchten, vliegtuigen die uitwijken en vluchten van hulpdiensten. Ook werken de luchthavens aan plannen om vliegtuigen te parkeren die aan de grond blijven.

KLM

Schiphol's grootste klant KLM krijgt het ook flink voor haar kiezen. De maatschappij heeft voor het personeel een werktijdverkorting van zo'n 70 procent aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij is door de coronacrisis gedwongen haar vluchten terug te brengen tot slechts 10 tot 20 procent. Zowel Schiphol als KLM houden op speciale webpagina's bij wat de actuele stand van zaken is over het coronavirus en de vele reisrestricties van andere landen.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook