Ga naar Content
West-Friesland

Wervershoofse zet donatie-actie op: een bosje tulpen voor 'zorgtoppers'

17 maart 2020, 07.30 uur
Door: Isabel Broersen · Foto: NH Nieuws

WERVERSHOOF - Om zorgverleners een hart onder de riem te steken, bedacht Karin Wildöer de actie Tulpen voor Toppers. Met Tulpen voor Toppers wil Karin ervoor zorgen dat zo'n bosje straks op tafel staat bij een 'zorgtopper'.

Door de coronacrisis is de vraag naar bloemen laag. Tulpenkwekers worden hard getroffen en moeten een groot gedeelte van hun oogst weggooien. Maar daar wist Karin wel raad mee. "Je ziet weleens, in crisis komen de meest creatieve dingen naar boven", begint ze.

Haar idee is om de tulpen af te leveren bij zorgverleners. In plaats van dat de tulpen in de prullenbak belanden moeten ze symbool staan als een blijk van waardering. Karin werkt zelf in de zorg en ziet met eigen ogen waarom zorgverleners zo'n bos verdienen. "Het is eigenlijk om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Zij zijn echt keihard aan het werk."

Tekst loopt door onder de video.

Doneeractie: Tulpen voor toppers. - NH Nieuws

Binnen een dag had ze een crowdfundingactie opgezet: Tulpen voor Toppers. Iedereen kan daar een steentje bijdragen. Het maakt niet uit hoeveel je wilt doneren. De eerste 900 euro heeft Karin in ieder geval al binnen. Naast die donaties kreeg ze ook van alle kanten tulpen aangeboden.

Zo ook van kweker Tom Crijns uit Wieringerwerf, die de komende weken een half miljoen tulpen beschikbaar heeft. "Dat zijn er een hele hoop en we zijn bang dat we daar een groot gedeelte van moeten weggooien. Dus het zou mooi zijn als een gedeelte daarvan bij de zorg terecht kan komen."

Eerste tulpen zijn afgeleverd

De allereerste tulpen leverde Karin samen met haar man af bij Buurtzorg. Medewerkers van Wilgaerden en Leekerweide staat ook zo'n kleurrijke bos te wachten. Inmiddels is er ook vraag van zorginstellingen buiten de regio.

Zorginstellingen kunnen zich opgeven via de website tulpenvoortoppers.nl. Anderen die ook hun steentje willen bijdrage aan dit project van Karin kunnen dat via haar website laten weten

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook