Ga naar Content
Noordkop & Texel

Huisartsen op Texel: zet eiland in lock-down

16 maart 2020, 20.52 uur · Aangepast 17 maart 2020, 12.26 uur
Door: Redactie · Foto: Adobe Stock

TEXEL - Huisartsen op Texel willen dat het eiland op slot gaat. Deze verregaande maatregel, die toeristen zou weren van het eiland, moet de verspreiding van het nieuwe coronavirus op Texel indammen.

 

"Wij maken ons grote zorgen over toeristen die uit andere delen van het land naar Texel komen vanuit de gedachte dat het eiland 'corona-vrij' is", zeggen de Texelse huisartsen in een persbericht. "Dit is hoogstwaarschijnlijk niet het geval, omdat er nauwelijks testen zijn uitgevoerd. Waarschijnlijk is ook hier van onderschatting sprake."

Huisartsen willen toeristen stop Texel - NH Nieuws

Volgens de huisartsen heeft Texel een grote populatie aan zwakke en oudere mensen. "Die willen we graag zo veel mogelijk beschermen."

Duitse Waddeneilanden

"We hebben begrepen dat de Duitse Waddeneilanden reeds 'op slot' zijn, dat zou ook een grotere toestroom van Duitse toeristen kunnen betekenen. Wij hebben bij de gemeente de noodklok geluid en aangedrongen op een Texelse 'lock-down', echter wordt daar tot nog toe geen gehoor aan gegeven. Wij zien elke dag nieuwe groepen toeristen arriveren."

Lees ook

Volgens de krant zou er vandaag binnen de veiligheidsregio gesproken worden over een mogelijke afsluiting van het eiland, maar het is nog niet bekend hoe dat overleg is afgelopen.

"Blijf thuis"

De huisartsen hopen dat iedereen zich in de tussentijd houdt aan de landelijke adviezen. "Blijf zo veel mogelijk thuis. En wij hopen dat, als dit niet van hogerhand gebeurt, ook steeds meer Texelse ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen en voorlopig de deuren sluiten."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier