Ga naar Content

Toeristische sector Noordkop en Texel krijgt vragen en annuleringen

CALLANTSOOG - De maatregelen die gisteren door het kabinet zijn genomen zorgen voor onzekerheid bij toeristen die het noordelijke deel van de provincie willen gaan bezoeken. Bij de VVV en andere boekingsbureaus komen veel vragen binnen.

Foto: Erika Schouten

Bij de VVV op Texel merken ze sinds gistermiddag, na bekendmaking van de nieuwe regels vanuit het kabinet, dat het aanzienlijk drukker is geworden. Toeristen vragen niet alleen naar de mogelijkheden op het eiland nu de horeca en musea dicht zijn, maar ook naar de staat van de volksgezondheid. "We krijgen veel vragen binnen", bevestigt directeur Frank Spooren. "Ook worden boekingen geannuleerd of omgeboekt naar een andere periode."

Ook in de regio Callantsoog worden veel belletjes gedaan naar accomodaties en boekingsbureaus. Duitsers uit de regio Noordrijn-Westfalen willen bijvoorbeeld weten wat er gebeurt als er een inreisverbod wordt ingesteld. Daar is lokaal weinig over te zeggen omdat het kabinet uiteindelijk de besluiten daar over neemt.

Op Texel wordt er steeds hard gewerkt om een goede oplossing te vinden: "We proberen de mensen, samen met de accomodaties, te laten zoeken naar nieuwe data voor hun komst naar het eiland."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier