Ga naar Content

Corona leidt tot creatieve oplossingen bij horeca Alkmaar

ALKMAAR - Horecaondernemers pakken de draad weer op nadat zij gisteren te horen hebben gekregen dat hun zaak in ieder geval tot en met 6 april moet sluiten. De omstandigheden leiden tot creatieve oplossingen. 

Foto: Eigen foto: Sophie van der Horst

Inmiddels heeft de Alkmaarse horecaonderneemster Sophie van der Horst, eigenaresse van restaurant Soepp zich bij de situatie neergelegd, maar gisteren was dat nog heel anders. "Ik voelde me ontzettend down nadat we het nieuws te horen hadden gekregen, maar ik was ook blij met de beslissing. We hebben als horeca een hele tijd in onzekerheid gezeten", zegt Van der Horst.

"We zijn nu volop bezig om alle voorraden op te koken en alles wat vers is op te maken"

Sophie van der horst, restaurant soepp

"Gelukkig zien we het allemaal een stuk positiever in", zegt de onderneemster in een vlog aan haar Facebookvrienden. "We zijn nu volop bezig om alle voorraden op te koken en alles wat vers is op te maken."

Lees ook

Vanmorgen is zij met haar personeel gaan kijken naar goede alternatieven om toch nog wat inkomsten binnen te halen. "Zo hebben we van zoveel mogelijk verse producten soepen gemaakt. Deze soepen hebben wij vervolgens ingevroren. Daarnaast hebben we een deel van de groenten ingemaakt. Uiteindelijk gaan we proberen zoveel mogelijk te verkopen in onze webshop."

De overige producten, zoals eieren en melk heeft ze geschonken aan Stoer Food Factory. Zij deden naar aanleiding van het bericht dat horecagelegenheden moeten sluiten een oproep om overige producten naar hun toe te brengen, zodat zij daar eten voor dak- en thuislozen van zouden kunnen maken. Het gaat hier om een samenwerking met dnoDoen. 

"Wij zijn erg van de mentaliteit niet lullen maar poetsen"

lotte mol, Stoer food factory

Voor hoeveel mensen er gekookt moet worden is nog onduidelijk. "Morgen krijgen we officieel te horen voor hoeveel mensen we moeten gaan koken, maar we hebben al heel wat maaltijden voorbereid. Zo hebben we al een heerlijke lasagna gemaakt, nasi en hutspot", zegt mede-eigenaresse Lotte Mol van Stoer Food Factory.

Hoe Stoer Food Factory zelf het hoofd boven water gaat houden de komende dagen is nog onduidelijk. "Eerst maar eens koken en dan zien we wel weer verder. We zijn erg van de mentaliteit niet lullen, maar poetsen."

Lees ook

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier