Ga naar Content

Geplaagde Leeghwaterbrug maandag 30 maart open; nog een laatste weekendafsluiting te gaan

ALKMAAR - Het werk aan de Leeghwaterbrug nadert dan toch echt haar einde. Volgend weekend worden de allerlaatste werkzaamheden uitgevoerd waarvoor de brug in de N242 in beide richtingen wordt afgesloten. Maandag 30 maart zou de geplaagde brug dan eindelijk in z'n geheel beschikbaar zijn voor alle verkeer.

Foto: provincie Noord-Holland

Van vrijdag 27 maart om 20.00 uur tot en met maandag 30 maart 06.00 uur zal de Alkmaarse Leeghwaterbrug nog een laatste keer in z'n geheel zijn afgesloten. Dan worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de brugdelen.

De brug is dan maandag in de ochtendspits eindelijk zonder beperkingen open voor het verkeer. Mits er geen tegenslagen zijn door Corona of andere onvoorziene omstandigheden. De openstelling van de Leeghwaterbrug was eigenlijk eind 2018 gepland.

Lees ook

Volgens de provincie ligt de aannemer nu op schema. Tijdens de laatste afsluiting wordt de asfalt-toplaag aangebracht, vangrails, verlichting en wegmarkeringen geplaatst. Als laatste worden de bruggen nog getest.

Tijdens het laatste weekeinde van maart zijn er omleidingsroutes. Bij een eerdere afsluiting deze maand zorgde dat voor fikse verkeersopstoppingen. Voor fietsers vaart het pontje voor het laatst. Ook zij kunnen na het weekend van de brug gebruik maken. Alleen de onderdoorgang is pas half mei beschikbaar.

"Met de openstelling van de brug wordt een periode afgesloten van vertragingen, hinder en tegenslagen. Het resultaat is er wel: er staat een brug die veilig en robuust is. Voor nu en in de toekomst", omschrijft de provincie de aanstaande oplevering. Ze organiseert binnenkort een open dag om iedereen te bedanken voor het geduld.

Lees ook