Ga naar Content
IJmond

Heemskerkse kroegbaas reageert op corona-sluiting: "Donkere wolk boven bestaan"

15 maart 2020, 18.40 uur · Aangepast 15 maart 2020, 18.52 uur
Door: Redactie · Foto: NH / Dennis Mantz

HEEMSKERK - Marcel Korver, eigenaar van café Ons Plein, heeft begrip voor de corona-maatregel dat hij tijdelijk moet sluiten. Niettemin komt het nieuws vandaag keihard aan. "Het is een zwarte wolk boven mijn bestaan."

Lees ook

Korver kijkt in zijn café in Heemskerk met bezoekers naar de ontwikkelingen op de televisie. Het is een ronduit spannende middag voor hem.

"Een kroeg kan niet zonder klanten", vertelt hij tegenover NH Nieuws. "Natuurlijk heb je voor een paar weken een buffer, maar dit moet niet te lang gaan duren. Het is ook je passie: je wilt dat de mensen het leuk hebben", aldus de kroegbaas, die zich morgen gaat beraden.

200315_KROEG_HEEMSKERK - NH Nieuws

Ook in Wijk aan Zee kwam de sluiting onverwachts voor de eigenaar van restaurant Hotel Sonnevanck. 

"Ik heb al mijn reserveringen voor vanavond afgebeld", laat de eigenaar weten. "Tussen 18.00 uur en 19.00 uur gaan we dicht." De hotelgasten mogen nog blijven, maar twee van de drie gasten hebben besloten naar huis te gaan.

1080p - NH Nieuws

De regering maakte zojuist in een persconferentie bekend dat alle horeca vanaf 18.00 uur gesloten moet zijn in verband met het coronavirus. Ook de scholen gaan vanaf morgen dicht.

De sluiting voor horecazaken geldt in ieder geval tot en met 6 april.