Ga naar Content

Ook geen horeca voor wachtende passagiers op Schiphol

Passagiers die op hun op vlucht op Schiphol wachten, hebben ook geen toegang meer tot cafés en restaurants. Sinds 18.00 uur zijn alle horecazaken op de luchthaven gesloten, ook achter de paspoortcontrole en security.

Horeca Schiphol Plaza - Foto: Schiphol

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Voor de luchthaven kwam het nieuws over de horecasluiting als een verrassing. Sinds 18.00 uur zijn alle cafés en restaurants dicht. Zowel op Schiphol Plaza als achter de paspoortcontrole- en beveiligingspunten. Bijna alle luxe lounges van Schiphol zijn gesloten, aldus een woordvoerder.

Crown Lounges

De enige business class-lounge die open is, de Crown Lounge van KLM in het non-Schengendeel van Schiphol . KLM heeft twee van zulke lounges, waarvan er een verbouwd en onlangs heropend is. In die Crown Lounge is er ruimte voor 1400 wachtende passagiers. Voor Schiphol geldt een uitzondering op de regel dat er niet meer dan 100 personen in een ruimte mogen zijn. Maar reizigers die er mogen wachten krijgen sinds 18.00 uur geen voedsel meer aangeboden. Winkels op Schiphol waar eten en drinken verkocht worden, mogen wel open blijven.

De horecamaatregel geldt net als in de rest van het land tot 6 april.

In deze NH Airtime krijg je een impressie van de nieuwe Crown Lounge:

NH Airtime: De vernieuwde Crown Lounge van KLM - NH Nieuws/Doron Sajet

Lees ook

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.