Ga naar Content

West-Friese zwembaden blijven geopend, wel aangepaste maatregelen tegen corona

WEST-FRIESLAND - Alle maatregelen die genomen zijn door de regering en het RIVM hebben ook betrekking op de zwembaden. Een aantal in de provincie werd al gesloten, maar de West-Friese zwembaden blijven voorlopig geopend. In dit overzicht kun je zien welke aanvullende maatregelen de West-Friese baden hebben genomen. 

Foto: Google Maps

Enkhuizerzand, Enkhuizen

Recreatiebad Enkhuizerzand in Enkhuizen laat voorlopig alle zwemlessen doorgaan, meldt een woordvoerster. In het zwembad mogen volgens de maatregelen van het RIVM niet meer dan 100 personen aanwezig zijn en hier houden zij zich aan. Het discozwemmen op vrijdag gaat niet door. Het bestuur en de directie hebben maandag een nieuwe bespreking gepland.

De Kloet, Grootebroek

Zwembad de Kloet in Grootebroek heeft besloten om het recreatiezwemmen op vrijdagavond en op zondag voorlopig te annuleren. Naast de richtlijnen van het RIVM zijn bij de receptie en de kassa van het zwembad aanvullende maatregelen getroffen. Klanten wordt zoveel mogelijk verzocht te pinnen en kaartjes worden op de balie neergelegd in plaats van aangegeven. 

De Waterhoorn, Hoorn

Bij de Waterhoorn zijn er aanmerkelijk meer afmeldingen voor de reguliere zwemlessen, aldus een medewerkster. Het recreatiezwemmen en het discozwemmen op de laatste vrijdag van de maand zijn uit voorzorg geannuleerd. De Waterhoorn zorgt er voor dat er niet meer dan 100 personen tegelijkertijd in het zwembad aanwezig zijn.

De Zeehoek!, Wervershoof

Zwembad De Zeekhoek! uit Wervershoof heeft net als de andere baden in West-Friesland het recreatief en discozwemmen geannuleerd, omdat hier meer dan 100 personen op afkomen. De zwemtijden voor doordeweekse dagen zijn aangepast en in de hal heeft het zwembad de regels van het RIVM in groot formaat opgehangen. 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook