Ga naar Content

Meeste zwembaden in Noordkop sluiten de deuren, lessen gaan wel door in Den Helder

SCHAGEN - De meeste zwembaden in de Kop van Noord-Holland sluiten de komende twee weken de deuren vanwege het coronavirus. Zwemlessen gaan wel door in Aquacentrum Den Helder, daar wordt alleen het vrij zwemmen geschrapt.

Foto: Google Streetview

Aquacentrum Den Helder schrijft dat het zwembad met ingang van morgen alleen voor vrij zwemmen is gesloten. Onder meer zwemlessen, activiteiten van verenigingen en de noodzakelijke zwemuren voor defensiepersoneel blijven wel doorgaan tot en met 31 maart. De duiktank is alleen open voor geroosterde klanten. De horeca is in principe ook dicht.

"We hebben vanochtend crisisberaad gehouden", zegt bedrijfsmanager Martien van Veen van Aquacentrum Den Helder. "En wij hebben besloten het bad vooralsnog niet te sluiten. Wel mogen maar twee mensen per kind mee naar de zwemlessen en mag maar één mee naar het zwembad. De ander moet op de tribune zitten." Het afzwemmen van morgen gaat ook door.

"De gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staat voor ons voorop"

zwembad de wiel in schagen

De andere zwembaden in de regio - zoals zwembad De Wiel in Schagen, zwembad De Terp in Wieringerwerf en zwembad De Venne in Hippolytushoef - gaan helemaal dicht. "De gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staat voor ons voorop", verklaart het Schager zwembad. De Venne sluit voor alle 'doelgroep, lessen, disco- en vrijzwemmen'.

"Wij hebben vrij lang overlegd en zijn tot een weloverwogen beslissing gekomen om helemaal dicht te gaan", zegt interim-manager Ramon Lambert van zwembad De Wiel. "Het was de meest praktische en duidelijke beslissing voor iedereen. We wilden niet het risico lopen dat de kwetsbare ouderen door de kinderen zouden worden besmet met het coronavirus."

Zwembaden dicht vanwege Corona-virus - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Beppie Engel staat buiten bij zwembad de Wiel in Schagen. Zij heeft niet kunnen zwemmen: "Twee keer in de week doe ik dat. Het houdt me jong en sterk. Mijn zoon maakt zich zorgen, omdat ik al oud ben zit ik in een risicogroep. Ik vind het niet zo erg dat ik nu niet kan zwemmen, als ik maar niet ziek wordt."

'Net-Nixen'

De sluiting van zwembad De Wiel is een flinke tegenvaller voor Leen Dipten: "Ik dacht effe baantjes trekken. Met een triathlon in aantocht is het zeer spijtig, want ik moet trainen. Halve marathon Nijmegen gaat ook al niet door. Helaas dan maar NetNix-kijken in plaats van sporten.

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.

Lees ook