Ga naar Content

Dit zijn de gevolgen van de corona-maatregelen voor de Noordkop

NOORDKOP - De maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de komende weken ook grote gevolgen voor het openbare leven in de Kop van Noord-Holland. Kijk hieronder wat voor gevolgen de maatregelen van de Nederlandse regering hebben.

Dit zijn de gevolgen van de corona-maatregelen voor de Noordkop - NH Nieuws

Evenementen, musea en bijeenkomsten waar meer dan honderd mensen op afkomen moeten worden afgelast, aldus premier Mark Rutte tijdens de persconferentie gistermiddag. 

  • TESO veerdienst vraagt reizigers die met een voertuig op de boot komen, om daar in te blijven zitten. Andere passagiers wordt gevraagd zich aan boord zoveel mogelijk te verspreiden.
  • Theater de Kampanje annuleert alle voorstellingen van de komende twee weken, aangezien overal meer dan 100 mensen bij zijn.
  • Het Scagon Theater cancelt eveneens alle theater- en filmvoorstellingen tot en met 31 maart.
  • Bioscoopketen Kinepolis, met vestigingen in Den Helder en Schagen, hield gisteren spoedoverleg en heeft, in navolging van Vue en Pathé, besloten om maximaal 100 mensen toe te laten. "Maar we bekijken de situatie per locatie", zegt Jacqueline Aarts van Kinepolis Nederland. "Mocht ergens 50 een beter aantal zijn, dan doen we dat." Om ze vrij te houden, worden stoelen als verkocht ingeboekt. Mensen die al een kaartje hebben gekocht voor een druk bezocht evenement, worden geïnformeerd. "Bezoekers mogen annuleren en krijgen een voucher om later in het jaar te kunnen gaan."
  • Cinema Zevenskoop in Den Helder laat de voorstellingen ook doorgaan, maar met een maximum van 80 bezoekers per voorstelling.
  • De kans was gisteren nog nihil dat Paasvee in Schagen zou doorgaan op 1 april, omdat het bestuur het risico niet durfde te nemen. "Maandag zou nog een overleg zijn met de gemeente, maar toen wisten we nog niet van de maatregelen", zei voorzitter Willem Keesom gisteren. "Het is een klap, want er komen elk jaar 30.000 toeschouwers op af." Financieel valt de schade naar verwachting mee voor de organisatie: "Omdat onze onkosten nu ook vervallen." Gisteravond werd de knoop doorgehakt en werd Paasvee afgelast.

De voorzitter van Paasvee had er gisteren een hard hoofd in dat het feest nog kon doorgaan (tekst gaat verder onder de video):

200312_paasvee - NH Nieuws

  • Het Marinemuseum in Den Helder gaat dicht, net als het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. De Helderse Vallei is eveneens de komende weken gesloten voor publiek.
  • Ook de Texelse musea Kaap Skil, Ecomare, de Vuurtoren en Museum De Oudheidkamer sluiten de deuren.
  • Er zijn meer evenementen op Texel die door de maatregelen worden afgelast, schrijft onze mediapartner Texelse Courant. Zo gaat Texelpop niet door, is de halve marathon van De Waal geannuleerd en is de verjaardag van De Krim en polder Eierland afgezegd. Ook zijn enkele concerten gecanceld en is een optreden van Berget Lewis uitgesteld.
  • NL Doet heeft alle evenementen afgelast, waaronder het vervangen van een hekwerk bij basisschool De Zwerm in Sint Maarten dat burgemeester Marjan van Kampen van Schagen en twee wethouders vrijdag zouden doen.
  • Uitgaansgelegenheid Alpha Schagen gaat ook de komende weken dicht.
  • De onthulling van het nieuwe monument bij het Joods Werkdorp bij Slootdorp wordt eveneens uitgesteld. Het stond gepland voor vrijdag 20 maart maar er wordt gekeken naar een nieuwe datum.
  • De gemeente Texel vraagt mensen om hun bezoek aan het gemeentehuis zoveel mogelijk uit te stellen.
  • De Hollands Kroonmobiel rijdt tot nader order niet. Afspraken bij de gemeente Hollands Kroon worden zoveel mogelijk telefonisch of digitaal afgehandeld.
  • Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna blijft vooralsnog open. Wel worden activiteiten waar veel mensen bij elkaar komen voorlopig afgelast, het gaat dan om de roofvogeldemonstraties, jaagsessies en maki voeren.
  • Vrijwel alle zwembaden in de Noordkop gaan dicht, in Aquacentrum Den Helder gaan de zwemlessen en andere activiteiten nog wel door.
  • De rooms-katholieke parochie op Texel heeft alle vieringen van deze maand afgelast.
  • De bibliotheken van Kopgroep Bibliotheken blijven open, maar annuleren wel alle groepsbezoeken en activiteiten. Mensen die door het coronavirus thuis willen blijven en daardoor hun boeken te laat inleveren, hoeven tot en met 31 maart geen boete te betalen. De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd, die morgen in Tuitjenhorn zou worden gehouden, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum.

Dit bericht wordt nog verder aangevuld zodat er meer bekend is over verdere gevolgen. Blijf dit bericht dus in de gaten houden. In het overzicht hieronder is te zien hoeveel mensen in de Noordkop zijn besmet met het coronavirus:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!