Ga naar Content

Muziekschool Stede Broec vreest einde: "Zou doodsteek zijn voor West-Friese muziekwereld"

GROOTEBROEK - De muziekschool Stede Broec maakt zich ernstig zorgen over hun voortbestaan. Door de nieuwe subsidieregeling komen ze financieel in de knoop, en er is een eerste stap gezet richting het aanvragen van faillissement. 

Foto: Muziekschool Stede Broec/Steffen Snip

Zoals het er nu uitziet gaat de muziekschool Stede Broec het schooljaar nog afmaken, maar zijn ze daarna genoodzaakt de deuren te sluiten. Maar liefst 600 particuliere leerlingen komen dan op straat te staan en moeten op zoek gaan naar een andere muziekschool.

Ook zullen de muzieklessen bij 20 basisscholen in West-Friesland ophouden, omdat deze door de school worden verzorgd. "Het zou de doodsteek betekenen voor de West-Friese muziekwereld en -educatie", zegt Rolf Keur van de school.

Ander beleid

De school kreeg een vaste subsidie van 126.000 euro, maar de gemeente heeft besloten het beleid aan te passen. De subsidie blijft gelijk maar nu kan iedereen aanspraak maken op dit bedrag, waardoor de school automatisch minder krijgt.

"En dat is voor ons financieel niet haalbaar. De kosten van docenten en de WOZ-waarde van de gebouwen zorgen ervoor dat we het niet gaan redden." Om die reden zijn er nu stappen gezet om te onderzoeken hoe een faillissement aan te vragen.

Hoop

De enige hoop die Keur nog heeft is dat ze er toch met de gemeente uitkomen. "We gaan binnenkort praten met de wethouder en ik hoop dat ze kunnen helpen hoe we dit kunnen aanvliegen. Misschien dat we op een andere manier kunnen herstarten? Of collectief iets opstarten?" De maand juni is de uiterlijke deadline voor de school om een beslissing te nemen.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws eerder maakte bij de muziekschool: 

190910N_0001_MUZIEKSCHOOL_INTERNET_V2 - NH Nieuws

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook