Gooi

NL
V

Nog wachten op uitslagen van Gooise coronatesten

3 maart 2020, 16.01 uur · Door Sjoerd Stoop

BUSSUM - Het is nog onduidelijk of de vier inwoners van 't Gooi die momenteel worden getest op het coronavirus inderdaad besmet zijn. Dat laat de GGD Gooi en Vechtstreek weten aan NH Nieuws. 

Adobe Stock - Adobe Stock

Wanneer de testuitslagen wel bekend worden gemaakt, is nog niet helemaal duidelijk. Dat is doorgaans een kwestie van tijd, maar het is erg druk in de verschillende testlabaratoria. 

Alleen als één van de geteste personen inderdaad besmet blijkt met het coronavirus, dan maakt de GGD dat bekend. "Als deze testen negatief lijken - dus als mensen niet besmet zijn - dan melden we dat niet."

De afgelopen weken zijn al enkele bewoners van 't  Gooi getest, zij bleken allemaal niet besmet met het coronavirus. 

Minder druk op telefoonnummer

Er wordt vandaag ook al een stuk minder gebeld naar het regionale informatienummer van de GGD Gooi en Vechtstreek. De GGD opende dat telefoonnummer gisteren om alle vragen over het coronavirus te beantwoorden. Gisteren kwamen er meer dan 200 telefoontjes binnen, vandaag is dat al een stuk minder. De GGD heeft is wel een liveblog gestart waarop de laatste informatie wordt gedeeld. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!