Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Geen extra maatregelen op Schiphol na eerste corona-besmettingen in Nederland

28 februari 2020, 11.52 uur · Door Redactie

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol neemt geen extra maatregelen nu het coronavirus ook in Nederland is opgedoken. Dat betekent onder meer dat reizigers nog altijd niet gecontroleerd worden op een mogelijke besmetting.

Foto: Corona-maatregelen op Schiphol - AdobeStock

Vanochtend werd bekendgemaakt dat een vrouw uit Diemen als tweede inwoner van Nederland besmet is geraakt met het coronavirus. Zij zit thuis in isolatie. De eerste patiënt met het virus is een man uit Loon op Zand. Hij ligt in het ziekenhuis in Tilburg en is was net als de vrouw uit Diemen onlangs in Milaan geweest.

Een woordvoerster benadrukt dat Schiphol in nauw contact staat met het RIVM en de GGD en hun adviezen opvolgt. Schiphol is volgens haar voorbereid en heeft verschillende scenario’s en draaiboeken klaarliggen. Hierin staat bijvoorbeeld uitgewerkt welke acties ondernomen moeten worden als er een besmet persoon via Schiphol Nederland binnenkomt.

Personeel en reizigers wordt aangeraden om algemene hygiënemaatregelen in acht te nemen, zoals je dat ook zou doen tegen andere griepvirussen. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig wassen van de handen. Voor aankomende passagiers uit gebieden waar het coronavirus heerst, is een speciaal informatiebericht geplaatst op de schermen bij de bagagebanden.

Eerder maakte NH Nieuws onderstaande reportage op Schiphol. Let op: uitspraken van de woordvoerder van de GGD Kennemerland zijn inmiddels ingehaald door de actualiteit. 

Advies over coronavirus op schermen op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

EasyJet maakte vanochtend bekend van 13 maart tot 31 maart minder vaak te gaan vliegen tussen Schiphol en Milaan Malpensa. Vanwege de uitbraak van het virus en de relatief snelle verspreiding ervan in de regio Lombardije is de vraag naar tickets afgenomen.

Een deel van de passagiers met een ticket naar Milaan voor de genoemde periode zal worden omgeboekt naar andere vluchten op dezelfde dag.

Eerder schrapten KLM en Chinese maatschappijen al vluchten naar bestemmingen in China. KLM verwacht dat het virus zo'n impact heeft dat er drastische bezuinigingen moeten worden doorgevoerd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!