Ga naar Content

Gerelateerde videos

Wijndal houdt zuur gevoel over aan teleurstellende week

WIJDEWORMER - AZ kent een lastige periode. In zowel de competitie als het KNVB-bekertoernooi werd verloren. De samenwerking tussen Oussama Idrissi en Owen Wijndal op de linkerflank lijkt minder soepel te lopen dan in het begin van het seizoen. Toch maakt linkback Wijndal zich daar geen zorgen om.

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

"Soms is het heel druk aan de linkerkant. Maar dan is het aan Oussie en mij om het spel snel te verplaatsen. Als we dat goed doen komen er altijd wel kansen in de wedstrijden", aldus de linksback. Hij zoekt in sommige gevallen de achterlijn op, zodat Idrissi dan naar binnen komt om te schieten. "Je kan het niet negentig minuten lang verdedigen als wij dat goed doen."

Zuur gevoel

Na een verloren partij tegen NAC Breda kan het team van trainer Arne Slot de KNVB-beker uit het hoofd zetten. In de eredivisie staat AZ nog tweede, maar zien de Alkmaarders koploper Ajax verder uitlopen terwijl Feyenoord en PSV steeds dichterbij komen. "Het is een zuur gevoel dat je uit de beker ligt, want dat kan je niet meer terugdraaien. Dat we verliezen in de competitie is natuurlijk ook heel erg zonde. Maar we staan nog steeds tweede en kunnen omhoog blijven kijken."

Lees ook