Ga naar Content

Slot over kansen voor AZ: "Voldoende mogelijkheden"

ALKMAAR - In het stadion sloot AZ de voorbereiding af richting het Europese duel tegen LASK Linz. De Alkmaarse oefenmeester legde tijdens de afsluitende training nog kort het accent op het onder de druk uit kunnen voetballen. "Als dat voetballend niet lukt, dan een vallende bal op een aanspeelpunt."

"LASK is een hecht collectief, die met z'n allen ontzettend veel druk zetten op de helft van de tegenstander. Hierbij nemen ze veel risico", analyseert Slot de koploper van de Oostenrijkse competitie. "Ze scoren veel uit omschakelmomenten en ze zijn gevaarlijk via standaardsituaties."

Bekijk hieronder het gesprek met Arne Slot over de wedstrijd tegen LASK Linz.

Slot blikt vooruit op de wedstrijd tegen LASK Linz - NH Nieuws

"We spelen thuis en we spelen tegen een tegenstander die nog niet veel in deze fase van het toernooi is geweest. Als we morgen goed aan de bal zijn, dan liggen er voldoende mogelijkheden." Vertelt de Alkmaarse coach over de kansen van zijn ploeg.

"LASK is een hecht collectief, die ontzettend veel druk zetten"

AZ-coach Arne Slot

Slot kan donderdag geen beroep doen op de geschorste Fredrik Midtsjo en Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundsson zijn allen geblesseerd. Waarschijnlijk zakt aanvoerder Teun Koopmeiners een linie en vormt hij samen met Ramon Leeuwin het centrale duo. Daar komt er op het middenveld een plek vrij voor Jordy Clasie en waarschijnlijk een basisdebuut voor de Noorse aanwinst Hakon Evjen. "Die kans is niet uitgesloten", aldus Slot met een lach.

AZ - LASK Linz begint donderdagavond om 21.00 uur. Vanaf 18.40 uur is NH Sport er met extra live-uitzending bij het stadion. Gasten zijn dan Jong AZ-trainer Koen Stam, oud-AZ'er Reinier Robbemond en AZ-watcher van Noordhollands Dagblad Theo Brinkmen.

Lees ook