Ga naar Content

Red Rebels met bewonersgroep naar Tweede Kamer tegen groei Schiphol

De Amstelveense actiegroep Schipholwatch heeft vanmiddag ruim 11.000 handtekeningen tegen de groei van Schiphol overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Om de actie te laten opvallen, had de groep de levende standbeelden van Extinction Rebellion, de Red Rebels, meegenomen.

Schipholwatch in de Tweede Kamer - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vrijwel alle luchtvaartwoordvoerders van de Tweede Kamer namen de petitie van Schipholwatch in ontvangst. De afgelopen maanden verzamelde de groep 11.367 digitale handtekeningen tegen de groei van Schiphol. Wat Schipholwatch betreft kan er geen vliegbeweging bij op Schiphol en zien ze de luchthaven het liefst jaarlijks met 100.000 vluchten afnemen.

Anoniem

Schipholwatch is een actiegroep uit zowel Amstelveen als Aalsmeer en keert zich de laatste jaren tegen de uitbreidingsplannen van Schiphol. De organisatie maakt geen deel uit van de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, maar wordt er wel door aangemoedigd. Op woordvoerder Alfred Blokhuizen (zelf woonachtig in het Zuid-Hollandse Spijkenisse) en aanvoerder Max van Dam (niet afgebeeld) na, is de club verder anoniem. Commissievoorzitter Agnes Mulder (CDA) kreeg de petitie uit handen van Blokhuizen.

PVV-er Dion Graus en een Red Rebel zien toe hoe de petitie wordt aangeboden. Alfred Blokhuizen vertelt dat iedere handtekening geverifieerd is:

Bewonersgroep Schipholwatch wil minder luchtvaart - NH Nieuws/Doron Sajet

De formele gesprekspartners van Schiphol en de politiek, de bewonersdelegatie van de ORS, lieten vandaag weten hun overleg voorlopig op te schorten. Volgens woordvoerder Matt Poelmans negeert Schiphol de ORS. De omwonenden willen dat de luchthaven eerst afspraken nakomt uit het verleden, die moeten zorgen voor minder hinder van overvliegende vliegtuigen.

Eerder vandaag kreeg de Tweede Kamer ook een petitie van vakbond FNV. Die willen dat de Kamer Schiphol voortaan verplicht de veiligheid op en rondom Schiphol strenger laat aanpakken.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!