Ga naar Content

Veilig maaltijden bezorgen in Heemstede

HEEMSTEDE - Gemeente Heemstede, politie, Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en New York Pizza Heemstede gaan zorgen voor een veiligere maaltijdbezorging in Heemstede. Morgen krijgen acht maaltijdbezorgers instructie en ontvangen dan een certificaat.

Foto: AdobeStock

Het project kwam na drie zware verkeersongevallen met maaltijdbezorgers, waarvan één zelfs met dodelijke afloop. De politie heeft daarop een plan opgesteld om het verkeersgedrag van maaltijdbezorgers te verbeteren. Volgens de politie vond New York Pizza Heemstede het een uitstekend idee om zo te werken aan de veiligheid.

Gefilmd

Een instructeur van de KNMV geeft acht maaltijdbezorgers, verspreid over twee dagdelen, een specifieke instructie. Het houdt niet op bij deze instructie. Na het theoriegedeelte, gaan de instructeurs en de bezorgers de weg op en worden zij gefilmd. Na een uur keert de groep weer terug en worden de beelden teruggekeken en beoordeeld.

Cursus

In de weken die op deze instructie volgen, kijkt de politie nadrukkelijker naar het verkeersgedrag van de bezorgers die hebben deelgenomen aan de cursus. Afgesproken is dat goed gedrag leidt tot een beloning van de werkgever, die ook gebaat is bij gezond personeel en een betrouwbare indruk van de bezorgers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook