Ga naar Content
Noord-Holland

Maaltijdbezorger te druk voor bekeuring

30 maart 2017, 13.41 uur · Aangepast 30 maart 2017, 14.14 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Een 16-jarige maaltijdbezorger die gisteren in Haarlem door rood reed, had zo'n haast dat hij zelfs geen tijd had om zijn bekeuring in ontvangst te nemen.

De bezorger negeerde rond 21.20 uur het rode licht op de Parklaan en het Stationsplein. Een motorrijder van de politie zag dit en ging erachteraan. 

Haast
Op het Kennemerplein wist hij de jongen aan te spreken op zijn rijgedrag. Maar in plaats van het verhaal van de agent aan te horen, gaf de bestuurder aan dat hij haast had omdat hij bestellingen moest bezorgen. Zodra het stoplicht op groen sprong, spurtte hij ervandoor. 

De motoragent liet het er niet bij zitten en zette de verdachte even verderop opnieuw aan de kant. Toen de jongen ook nog eens weigerde om zijn rijbewijs af te geven, was de maat vol: hij mocht mee naar het bureau. 

WOK-status
Daar heeft de verdachte meerdere boetes gekregen. Ook bleek dat zijn brommer technisch niet in orde was. Die heeft daarom een zogenoemde 'WOK-status' gekregen, wat staat voor 'wachten op keuren'. Pas als de brommer technisch in orde is en is goedgekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), mag hij weer de weg op.