Ga naar Content

Politie valt opnieuw bedrijven binnen in Beverwijk

BEVERWIJK - De politie is vanmiddag 25 bedrijven in het Midi Center in Beverwijk binnengevallen. Bij de actie zijn duizenden vervalste artikelen in beslag genomen, waaronder telefoonoordopjes en -accu's. 

Foto: NH Nieuws

Dat laat de Landelijk Eenheid weten op Twitter. Op het bedrijventerrein zitten veel telecombedrijven. 

Het terrein is vooralsnog vrij toegankelijk en winkeleigenaren werken mee aan de doorzoeking, zo laat een politiewoordvoerder weten. Winkels waarvan eigenaren niet aanwezig waren, werden met een slijptol geopend.

Politie valt opnieuw bedrijven binnen in Beverwijk - NH Nieuws

Tot nu toe is er al veel apparatuur in beslag genomen waarmee merken vervalst konden worden. De actie is een vervolg op de inval in september. Toen waren er in totaal zo'n 250 medewerkers van de politie, FIOD, het OM en de Belastingdienst aanwezig op het terrein. 

In een persbericht meldt de politie dat er bij Midi Center een beeld is ontstaan van een vrijplaats voor allerhande vormen van criminaliteit, een hotspot voor ondergronds bankieren. "Er gaat bovendien veel zwart geld in om dat wordt witgewassen, waardoor de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld", aldus de politie. 

Bij de politie werd een melding gemaakt van merkvervalsing door React, die wereldwijd bekende merken bijstaat in de bestrijding van merkvervalsing. In totaal zijn er duizenden vervalste artikelen in beslag genomen.

Foto: NH Nieuws
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook