Ga naar Content

Texelaar Dorian van Rijsselberghe op weg naar beslissend WK windsurfen

TEXEL - Nog een paar weken en dan is het 'erop of eronder' voor tweevoudig olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Op het WK windsurfen wordt bepaald of hij of zijn trainingsmaat en concurrent Kiran Badloe naar de Olympische Spelen mag.

Foto: Sailing Energy / World Sailing

Dorian is vertrokken naar het Australische Melbourne waar van 23 tot en met 29 februari het wereldkampioenschap windsurfen in de RS:X-klasse wordt gehouden.

Tijdens dat kampioenschap wordt bepaald of Dorian of trainingsmaat Kiran Badloe namens Nederland naar de Olympische Spelen in Tokio gaat. Er mag maar één windsurfer namens Nederland worden uitgevaardigd.

In zijn blog geeft Van Rijsselberghe aan zich volledig op zichzelf te focussen. "Het wordt Kiran of ik. Degene die boven de ander eindigt, mag naar de Spelen. Gelukkig mik ik al mijn hele leven niet op tegenstanders, maar op een plek. Deze keer is dat de eerste plaats. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in Kiran, ik beschouw hem als een vriend. Maar als we de hele dag naar elkaar zitten te kijken wordt niemand daar beter van."

Bepalend

De surfers spraken na de vorige Olympische Spelen in Rio de Janeiro af dat de prestaties op de WK's maatgevend zouden zijn voor de kwalificatie voor Tokio. De stand tussen de twee is op het moment precies gelijk, waardoor het WK in Melbourne bepalend is.

De twee vormen de mondiale top in het windsurfen: op het moment is Kiran regerend wereldkampioen, daarvoor was Dorian wereldkampioen windsurfen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook