Ga naar Content
Noordkop & Texel

Dorian van Rijsselberghe over Tokio 2020 en herstart Dorian Foundation

17 februari 2019, 12.43 uur
Door: · Foto: Sailing Energy/World Sailing

Een bijzonder gesprek op de Facebookpagina van mediapartner 'Texel kijken en luisteren'. Het mediakanaal ging is gesprek met topsporter en Texelaar Dorian van Rijsselberghe.

De windsurfer sprak open over zijn plannen op te presteren op de Olympische Spelen van Tokio, volgend jaar. "Afgelopen jaar was een goed jaar, maar we moeten zorgen dat volgend jaar wéér zo'n jaar wordt", vertelt de windsurfer en kersverse vader. "Als er geen rare dingen gebeuren moet alles goed komen. Dan moet ik er kunnen staan."

Druk om voor de derde keer goud te halen voelt Van Rijsselberghe niet, maar hij zegt ook 'niet alleen naar Tokio te gaan om mee te doen'. "Als je van je eigen krachten uitgaat, moet een gouden plak te halen zijn."

Foundation
Maar het echte nieuws is de herstart van de Dorian Foundation. Met dit goede doel wil Van Rijsselberghe jonge sporters helpen met talentontwikkeling als zij door hun omgeving beperkt worden om dit te doen. Nu wat Texelse bedrijven meehelpen met de financiering, kan de foundation een tweede leven krijgen.

Tot 1 maart kunnen talentvolle sporters zich aanmelden om te groeien tot Olympisch niveau.

Kijk hier het hele interview

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.