Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

nl
V

Albinozeehond Snow White blijkt druk baasje: hij zwom 25 kilometer de Noordzee op

29 januari 2020, 12.03 uur · Aangepast 29 januari 2020, 12.17 uur · Door Carina Gutker

TEXEL - De twee weken geleden door Ecomare uitgezette albinozeehond Snow White is een druk baasje, zo blijkt uit gps-gegevens van de zender die hij bij zich draagt. Hij is onder meer 25 kilometer de Noordzee op gezwommen.

Ecomare

Maar ook ónder het water maakte hij veel meters: hij dook namelijk tot wel 30 meter diep. Het dier ging afgelopen week eerst naar de Mokbaai, in het zuiden van Texel, ging toen de Noordzee op en rustte vervolgens uit op de zandplaat de Razende Bol.

Laatst bekende locatie

Daarna is hij naar het noorden gegaan, ging nogmaals de Noordzee op en zwom tot slot naar de Griend. Dit is een hoge zandplaat in de Waddenzee, tussen Texel en Terschelling. Hij was hier zondag en dit is tegelijkertijd zijn laatst bekende locatie (zie de kaart hieronder). 

Ecomare verwacht dat, zodra Snow White weer in de buurt van een zendmast is, de tussenliggende gegevens binnenkomen. Verzorgers zijn blij verrast dat het dier zoveel en zo ver zwemt: het vertoont volgens hen 'gezond zwem- en duikgedrag'.

Ecomare

De uitstapjes van de albinozeehond zijn te volgen via de website van Ecomare. Hier staat gedetailleerd waar hij is geweest en wat hij heeft gedaan. Elke dinsdag is er een update.