Ga naar Content

KNVB en kabinet komen volgende week met maatregelen tegen racisme

ZEIST - De KNVB en het kabinet zijn druk bezig met maatregelen om racisme in het voetbal harder aan te pakken. Volgende week komt het plan van aanpak naar buiten waarin staat dat er meer en betere camera's moeten komen, er een app komt om anoniem racisme te melden en dat er een meldplicht moet zijn bij stadionverboden.

Foto: ANP/Henk van Esch

Gesprekken bijna afgerond

Eerder werd al bekend dat de KNVB meer en slimmere camera's wil in voetbalstadions. En dat de bond langere stadionverboden wil opleggen. Er moet ook een meldplicht voor supporters met een stadionverbod komen. Daarnaast komt er een app, waarmee supporters anoniem racisme op de tribune kunnen melden.

De meeste maatregelen bestaan juridisch gezien al, maar deze worden nog niet breed toegepast. Het AD meldt woensdag dat de gesprekken tussen beide partijen deze week worden afgerond. Vervolgens komt het plan op zaterdag 8 februari naar buiten, zo weet het ANP.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op 17 november vorig jaar werd voormalig Telstar-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door supporters van FC Den Bosch toen hij daar met Excelsior speelde.

Dinsdag heeft FC Den Bosch na het bestuderen van de beelden meerdere supporters een stadionverbod opgelegd. Mede dankzij de hulp van liplezers.

Lees ook