Ga naar Content

KLM-passagiers mogen vlucht naar China gratis annuleren of omboeken

Passagiers die vanwege de uitbraak van het coronavirus niet meer naar China willen reizen, kunnen bij KLM kosteloos hun vlucht annuleren of omboeken. Dat meldt NH-mediapartner Luchtvaartnieuws. Ook andere grote Europese maatschappijen, zoals Lufthansa en British Airways, bieden deze mogelijkheid aan.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Het aanbod van KLM geldt voor iedereen die tussen nu en 29 februari van of naar China zou reizen. Deze passagiers kunnen hun vlucht uitstellen tot uiterlijk 31 mei, hun geld terugvragen of een andere bestemming kiezen. In dat laatste geval moeten ze wel bijbetalen als die bestemming duurder is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vooralsnog niet af om naar China te reizen, behalve naar de regio rond Wuhan. Daar is het virus uitgebroken en zijn er al tientallen doden te betreuren als gevolg hiervan. De stad is hermetisch afgesloten van de buitenwereld.

Lees ook

KLM vliegt vanaf Schiphol naar Beijing, Shanghai, Hangzhou, Chengdu en Xiamen. De maatschappij heeft ook rechtstreekse vluchten naar Hong Kong en Taipei (Taiwan). De Chinese maatschappijen China Southern, China Eastern, Xiamen Air, Cathay Pacific (uit Hong Kong) en het Taiwanese China Airlines en Eva Air zijn vaste bezoekers van Schiphol.

Schiphol

OP Schiphol zijn nog geen maatregelen genomen om het virus buiten Nederland te houden. De luchthaven wordt door het RIVM ingelicht als daar verandering in moet worden gebracht.

Lees ook