Ga naar Content

Schiphol en KLM: nog geen maatregelen coronavirus

SCHIPHOL - Schiphol en KLM nemen nog geen maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus zich in Nederland verspreidt. In China zijn inmiddels negen mensen bezweken aan het virus. Ook in de VS, Zuid-Korea, Thailand, Taiwan en Japan zijn er mensen besmet.

Een Boeing 777 van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een woordvoerder van KLM laat NH Nieuws weten dat er op dit moment geen bijzondere maatregelen of reisadviezen van kracht zijn voor reizigers en vliegend personeel. "Algemene hygiënemaatregelen worden wel aangeraden, zoals handen wassen voor en na het eten en contact met dieren vermijden", aldus de zegsman. De maatschappij zegt de situatie samen met gezondheidsautoreiten en luchtvaartinstanties in de gaten te houden.

Schiphol

Volgens een woordvoerster van Schiphol zijn er op de luchthaven ook nog geen maatregelen genomen om het virus buiten Nederland te houden en worden zij door het RIVM ingelicht als daar verandering in moet worden gebracht.

KLM vliegt vanaf Schiphol naar Beijing, Shanghai, Hangzhou, Chengdu en Xiamen. De maatschappij heeft ook rechtstreekse vluchten naar Hong Kong en Taipei (Taiwan). De Chinese maatschappijen China Southern, China Eastern, Xiamen Air, Cathay Pacific (uit Hong Kong) en het Taiwanese China Airlines en Eva Air zijn vaste bezoekers van Schiphol.

Cargo

Air China, China Southern, China Cargo, China Airlines en Cathay Pacific verzorgen vrachtvluchten naar Schiphol.

Het coronavirus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.