Ga naar Content

Burgemeester Huizen doet aangifte tegen vuurwerkvandalen en looft tipgeld uit

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer doet maandag aangifte van de vernieling van de bushokjes in Huizen. Rond de jaarwisseling werden elf bushokjes vernield met vuurwerk. Naast de aangifte die hij samen met de eigenaar van de bushokjes doet, looft hij maximaal 2500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de vandalen. 

Foto: Gemeente Huizen/AdobeStock

Meijer gaf de daders eerder de kans zich te melden, maar dat is niet gebeurd. Wel kreeg de burgemeester meerdere mails met tips. "Hieruit kunnen we voorzichtig afleiden dat het om een of twee groepen gaat met daarin 11-, 12-, 15- en 16-jarigen", vertelt de burgemeester.

Reparatie 

In totaal is er 7000 euro schade aan glas en verlichting. Op dit moment zijn tien van de bushokjes al gerepareerd, bij een moet de verlichting nog worden gemaakt. Erik Kip van Exterion Media, eigenaar van de bushokjes, laat weten erg boos te zijn: "Ik ben zelf ook liefhebber van vuurwerk, maar ik kan niet begrijpen dat hiermee eigendommen van anderen vernield worden."

200123_BUSHOKJES - NH Nieuws

Waar de zorgen voor burgemeester Meijer binnen de grens van Huizen blijven, is het incident voor Exteron Media helaas niet uniek. "In heel Nederland zijn er 300 bushokjes vernield, dat zorgt voor ruim anderhalve ton aan schade. Zo is de jaarwisseling voor ons niet echt een feestje."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!