Ga naar Content

Huizer burgemeester stelt vandalen ultimatum: "Meld je, anders loof ik tipgeld uit"

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer van Huizen geeft de vandalen die rond de jaarwisseling met zwaar vuurwerk elf bushokjes hebben vernield een week de tijd om zich te melden. Doen ze dat niet, looft hij een beloning uit voor de tip die naar de dader(s) leidt.  

Foto: Gemeente Huizen/AdobeStock

"Een volstrekt onacceptabele en onzinnige daad", foetert de burgemeester in een persbericht van de gemeente. "De gemeente draait op voor de kosten. Wij allemaal dus. Dat is ontoelaatbaar."

Om te voorkomen dat de gemeenschap op eigenaar Exterion voor de schade moet opdraaien, doet hij een 'klemmende oproep' aan de daders. "Jullie hebben andermans eigendommen vernield. Neem je verantwoordelijkheid en meld je bij ons." 

'Stevig gesprek en schade oplossen'

Met 'ons' doelt de burgemeester op eigenaar Exterion, de politie of de gemeente. Wie zich het liefst bij de gemeente meldt, kan dat doen op het e-maIladres [email protected].

Lees ook

"Er zal dan eerst een goed en stevig gesprek plaatsvinden", beschrijft Meijer de vervolgstappen. "Daarna gaan we in goed overleg proberen de schade op te lossen." Voor elf bushokjes loopt dat bedrag in de duizenden, zo niet tienduizenden euro's. 

'Minder aantrekkelijke consequenties'

Als de daders zich niet melden, 'zijn de consequenties minder aantrekkelijk', dreigt de burgemeester. "Er wordt dan aangifte gedaan, zodat de zaak in het strafrecht terechtkomt. Ook gaan we samen met de eigenaar een beloning uitloven voor de gouden tip."

Mocht het zover komen dat het tipgeld daadwerkelijk wordt overgemaakt, zal ook dat bedrag op de daders worden verhaald, benadrukt Meijer. "Dat komt dan bovenop het schadebedrag zelf en de opruimkosten die we hebben gemaakt."

"Jezelf aangeven vereist moed, maar het is echt de beste optie die je kunt kiezen"

burgemeester Niek Meijer

Meijer houdt er rekening mee dat de daders de vernielingen 'in een onbezonnen moment' hebben aangericht, en zich niet goed hebben gerealiseerd welke consequenties het zou hebben. "Jezelf aangeven vereist moed, maar het is echt de beste optie die je kunt kiezen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!