Ga naar Content

OFC-doelman Koroglu na roerige week: "Gelukkig konden we lekker voetballen vandaag"

OOSTZAAN - Het eerste elftal van OFC won zondagmiddag met 4-0 van Groene Ster en sloot daarmee een roerig weekend af. Doelman Atam Koroglu (40) erkende op de radio bij NH Sport dat de voorbereiding niet optimaal was voor de selectie. "Het gaat je niet in de koude kleren zitten."

Foto: ANP/Koen van Weel

Vrijdag sloot de gemeente Oostzaan het sportcomplex van OFC aan de Twiskeweg, omdat volgens burgemeester Rob Meerhof de openbare orde in gevaar zou zijn. Later op de dag draaide de rechter die beslissing terug.

"Dan denk je wel: waar zijn ze mee bezig?"

ofc-doelman atam koroglu

Koroglu volgde het allemaal de dagen voorafgaand aan de wedstrijd: "Het was rumoerig. Er zijn allemaal dingen gebeurd waar je onbewust toch wel mee bezig bent. Het gaat je niet in de koude kleren zitten als je hoort dat ze het complex willen sluiten. Dan denk je wel: Waar zijn ze mee bezig? Niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen en de jeugd. Toen ik hoorde dat de burgemeester dat zomaar mag bepalen, vond ik dat best wel schandalig. Gelukkig heeft de rechter hem op zijn plek gezet en mochten we toch lekker voetballen vandaag."

OFC is echter nog lang niet uit de zorgen. Komende dinsdag buigt de bestuursrechter zich over de zaak.

Lees ook