Ga naar Content

Gewoon voetballen bij OFC na tijdelijke sluiting wegens gevaar

OOSTZAAN - Ondanks de plotselinge sluiting gisteren op last van de burgemeester was het vandaag gewoon druk op het sportpark aan de Twiskeweg. De rechter bepaalde vrijdagavond dat de sluiting door de gemeente onterecht was. Zaterdagmorgen, de drukste ochtend van de hele week, gingen de velden open.

voetbalclub OFC weer open na plotselinge sluiting - Foto: NH Nieuws

Het sportpark waar behalve voetbalclub OFC ook volleybalclub Compaen en de plaatselijke korfbalclub OKV gebruik van maken, was vandaag gewoon in gebruik. Gisteren werd het park met veel politievertoon op last van burgemeester Meerhof gesloten omdat bezoekers zich er niet veilig zouden voelen en de openbare orde in gevaar was. 

Vaders en moeders voelen zich vandaag niet onveilig zo lijkt het. "De kans dat hier een atoombom afgaat is net zo groot als dat ze  op het veld per ongeluk tegen een granaat aantrappen", zegt een moeder.

Bekijk hieronder de reportage die vanmorgen bij het voetbalveld is gemaakt

OFC WEER OPEN - NH Nieuws

Protest

Voetbalclub OFC was het niet eens met de sluiting en stapte naar de rechter in Haarlem. Die bepaalde dat de club pas dicht mag als de bestuursrechter dat bepaalt. Die buigt zich dinsdag over het conflict tussen OFC en de gemeente  Oostzaan. De gemeente moest gisteravond halsoverkop het sportpark weer toegankelijk maken om de sporters vanmorgen toegang te verlenen. De kettingsloten moesten  van het hek en de container waarmee de entree werd gebarricadeerd moest worden afgevoerd.

Blijdschap

Ouders, grootouders en kinderen zijn blij dat er gevoetbald wordt. "Ik kom op de fiets uit Middenbeemster en ben blij dat ik niet voor niets kom, en ook de kinderen rekenen erop", zegt een vader. "Kinderen mogen natuurlijk niet de dupe worden van grote mensen problemen." En een moeder langs de lijn zegt: "Laat die velden nou maar gewoon open blijven."

Criminaliteit

Er gaan al jaren geruchten dat voetbalclub OFC misbruikt wordt voor het witwassen van drugsgeld. In 2016 deed de FIOD een inval waarbij papieren en drugs in beslag werden genomen. Ook werd de club in verband gebracht met de vondst van handgranaten en met een schietincident. De rechter vond de haast van de gemeente om de club te sluiten overdreven.

Bestuursrechter

Dinsdag bepaalt de bestuursrechter of de burgemeester voldoende redenen heeft om het sportpark aan de Twiskeweg tijdelijk te sluiten. Komende week start de gemeente ook een onderzoek naar de administratie van OFC.