Ga naar Content

Slot vindt winst Willem II dik verdiend

ALKMAAR - Of AZ nu wint of verliest, Arne Slot blijft realistisch en nuchter. De coach was duidelijk in zijn analyse na de nederlaag tegen Willem II.  "Aan de bal waren we veel slordiger dan normaal."

"Willem II zette ons maximaal en fanatiek onder druk", kijkt Arne Slot terug naar de wedstrijd. "Ze dwongen daarmee af dat we fouten maakten."

AZ begon de eerste helft nog vrij aardig. Via Oussama Idrissi kwamen de Alkmaarders op een 1-0 voorsprong en leek er weinig aan de hand. Na de theepauze was AZ onherkenbaar. "Ik ben teleurgesteld, omdat we voor de winterstop verloren van Sparta. Dan wil je het thuis tegen Willem II rechtzetten."

"Aan de bal waren we veel slordiger dan normaal"

AZ-trainer Arne Slot

"Het was een kopie van de laatste wedstrijden die we tegen Willem II speelden. Best wel een goede eerst helft, maar ergens in de wedstrijd komt er dan een breekpunt. Uit mochten we nog blij zijn met een gelijkspel en vandaag hebben we denk ik terecht verloren."

Dinsdag speelt AZ alweer de volgende wedstrijd tegen TOP Oss voor de KNVB Beker. NH Sport is hierbij in Oss en spreekt de trainer en spelers na afloop.

Lees ook