Forse domper voor AZ: 1-3 nederlaag tegen Willem II

ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond een flinke domper te verwerken gekregen. Tegen Willem II kregen de Alkmaarders in een slechte tweede helft drie doelpunten om de oren. Dat konden ze niet meer herstellen en dus eindigde het duel in 1-3.

AZ startte met Ron Vlaar, Calvin Stengs en Rody de Boer in de basis. Vlaar keerde terug van een blessure, Stengs was ondanks klachten fit genoeg en De Boer verving de geschorste Marco Bizot.

Idrissi scoort

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van AZ. Er werd flink gecombineerd aan de linkerkant van het doel en het was Owen Wijndal die de bal net niet langs keeper Timon Wellenreuther wist te krijgen. Even later scoorde de linksback bijna weer. Net als Stengs raakte hij het houtwerk. Lang konden de Tilburgers niet op adem komen. Oussama Idrissi kwam vanaf de linkerkant naar binnen en haalde hard uit in de verre hoek.

De Alkmaarders gingen aan de thee met 1-0, maar niet voordat Willem II keeper De Boer had getest. Freek Heerkens schoot aardig richting de hoek, maar de keeper kon redding brengen. Ook Vangelis Pavlidis was gevaarlijk, zijn schot ging naast.

AZ kwam niet geweldig uit de kleedkamer en maakte het zichzelf lastig. Zo ook in de 65e minuut; de verdedigers wilden van achteruit opbouwen, maar deden dat heel slordig. Stijn Wuytens leverde zomaar in, zodat Pavlidis kon uithalen. Mats Köhlert ramde de rebound binnen en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Meer Tilburgse doelpunten

De ploeg van Arne Slot kwam zelfs achter in de 78e minuut. Na een mislukte aanval counterden de Tilburgers razendsnel en na een aantal vlotte combinaties kon Pavlidis de bal over de instormende De Boer stiften.

Mike Trésor Ndayishimiye maakte het nog erger voor het Alkmaarse publiek. Zes minuten voor tijd haalde de Belg fenomenaal uit vanuit de tweede lijn, over De Boer heen. Die dook wel, maar was kansloos: 1-3. Daar bleef het bij.

AZ staat nog tweede met met 41 punten, Willem II is nu derde met 36 punten. Koploper Ajax speelt zondag tegen Sparta Rotterdam en kan uitlopen tot zes punten.

Opstelling AZ: De Boer; Svensson, Vlaar (Druijf/79), Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit (Sugawara/74), Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi (Aboukhlal/60)

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely (Dankerlui/75), Pavlidis, Köhlert (Nelom/80)