Ga naar Content

Vlaar over slordig AZ: "Dit doet even pijn"

ALKMAAR - Rustig analyserend deed Ron Vlaar na afloop AZ - Willem II in de mixed-zone zijn verhaal. De centrale verdediger zag deze nederlaag tegen de Tilburgers niet aankomen: "Hier hield niemand met een AZ-hart rekening mee."

"Verliezen is niet leuk en we hebben het ons zelf aangedaan door slordig te spelen. Zeker in de tweede helft", vertelt Vlaar voor de camera van NH Sport. "Vandaag sloop de slordigheid de tweede helft er toch in en dat is afgestraft."

AZ verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop ook al. Toen was Sparta de betere. "Dit doet even pijn, maar we moeten weer verder. Alleen dit is heel vervelend." Ondanks de tweede nederlaag op rij behouden de Alkmaarders de tweede plaats. Volgende weekend wacht een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen voor de competitie.

"We hebben het ons zelf aangedaan door slordig te spelen"

AZ-verdediger Ron Vlaar

Voor Vlaar was het sinds lange tijd dat hij weer speelde. De laatste officiële wedstrijd van de inwoner uit Weesp was eind oktober. "Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb, maar de kwaliteit van mezelf moet omhoog. Ik heb ritme nodig en dat gaat nu in rap tempo vooruit. Dan weet ik dat het veel beter gaat worden."

Dinsdag speelt AZ alweer de volgende wedstrijd tegen TOP Oss voor de KNVB Beker. NH Sport is hierbij in Oss en spreekt de trainer en spelers na afloop.

Lees ook