Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Nieuwe Waardse locatie Reigersdaal: mensen met beperking kunnen er werken, leren én zwemmen

15 januari 2020, 07.00 uur · Aangepast 29 september 2022, 14.11 uur · Door Anne Klijnstra

HEERHUGOWAARD - Na een paar maanden proefdraaien wordt morgen de nieuwe Waardse locatie van zorginstelling Esdégé-Reigersdaal officieel geopend. Het pand zit pal achter zwembad Waardergolf en heeft twee afdelingen: één voor dagbesteding en zwemmen, de ander speciaal voor jongeren die er een leer-werktraject kunnen volgen.

Jordy, een 18-jarige jongen met spasmen, heeft zijn plek gevonden in het leerwerkcentrum De Brug. "Hij gaat hier kijken waar zijn talenten liggen", vertelt zijn begeleider Mira Meihuizen. Inmiddels heeft hij er kennis gemaakt met de horeca, al weet hij nog niet of het iets voor hem is.

"Hij heeft voor een stage-opdracht wel al een hapje ontwikkeld: een Waards worstenbroodje. Dat zal hij tijdens de opening hier presenteren."

Nieuwe locatie Esdégé-Reigersdaal Heerhugowaard - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Naast het leerwerkcentrum, zit op de nieuwe stek ook De Stroming. Hier kan men terecht voor dagbesteding én zwemmen. "Het extra warme bad helpt de cliënten ontspannen, daarna of daarvoor gaan ze aan het werk", vertelt clustermanager Bianca Rooijers.

"Naast onze eigen vakmensen, begeleiden vrijwilligers hen bij het zwemmen of andere activiteiten. We zijn heel erg blij met alle vrijwilligers, maar we kunnen er zeker nog meer gebruiken", licht Rooijers toe.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Donderdag is iedereen van 14.30 tot 16.00 uur van harte welkom voor de opening aan de Beukenlaan 1B. Dan is tevens de open middag voor omwonenden en geïnteresseerde vrijwilligers.