Ga naar Content

Gerelateerde videos

Langeveld: "Supergoed voor de moraal"

EGMOND AAN ZEE  Wegwielrenner Sebastian Langeveld gaf zaterdag alle cracks op het strand het nakijken. "Dit is supergoed voor de moraal", zei de coureur uit Lisse nadat hij op overtuigende wijze voor de derde maal de strandrace Egmond-Pier-Egmond op zijn naam had geschreven.  

Langeveld is in voorbereiding op het wegseizoen, waarin hij zich vooral op de voorjaarsklassiekers richt. In Egmond aan Zee liet de 34-jarige renner zien dat het met de vorm wel goed zit. "Dit is een mooie test voor het wegseizoen, maar er zit ook prestige aan vast. Ik wilde een goede winter bekronen en dat is gelukt."

Met Jan Wevers is Langeveld nu na 22 edities de enige renner die Egmond-Pier-Egmond drie keer heeft gewonnen. Wevers deed dat rond de eeuwwisseling, Langeveld zegevierde eerder in 2009 en 2014. "Ja, er zit wel elf jaar tussen, maar het is leuk om hier te winnen."

Op recordjacht

Dat Langeveld straks in zijn eentje recordhouder wordt, sluit hij niet uit. "Jan Wevers gaat het niet meer halen, Dupont (winnaar 2016 en 2019, red.) misschien. Ik hoop nog paar jaar mee te kunnen. We gaan het zien."

"Ik wilde een goede winter bekronen en dat is gelukt"

Winnaar egmond-Pier-Egmond Sebastian Langeveld

Ivar Slik stelt teleur

Voor Bergenaar Ivar Slik verliep de strandrace ronduit teleurstellend. Hij sprak vrijdag op de persconferentie de ambitie uit om voor de winst te gaan. Egmond was de eerste wedstrijd waarin hij zijn trui als Europees kampioen kon laten zien.

Slik (26) had niet de benen om zich met de besten te kunnen meten. "Tot de pier was het vrij rustig. Tot de trap ging het goed, maar toen ik terug het strand op ging, blokkeerde ik. Het was hoge snelheid, voor de wind, tegen de zestig kilometer per uur. Dat ging niet lekker. Toen merkte ik dat het een lastig verhaal ging worden om hier te winnen."

"Volgend jaar kom ik terug om te winnen"

Europees kampioen strandrace, ivar slik

In het eindklassement vindt Slik zichzelf terug op plek 23, terwijl hij vorig jaar achter Timothy Dupont en Lars Boom derde werd. Ondanks de teleurstelling, toonde Slik zich kort na de finish strijdvaardig. "Volgend jaar kom ik terug om te winnen."

Lees ook

NH Sport zendt zondag de Egmond Halve Marathon live uit. De tv-uitzending begint om 12.00 uur.