Ga naar Content

'Moordverdachte Wiersum is gewelddadige overvaller'

AMSTERDAM - Giërmo B. (36), die volgende week woensdag voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum, is jaren geleden veroordeeld tot zeven jaar cel voor twee gewelddadige overvallen, zo schrijft het AD. 

Foto: ANP

Giërmo B., afkomstig uit Almere, wordt verdacht van 'moord in vereniging'. Volgens het Openbaar Ministerie is B. degene die mogelijk een of meer schoten op de advocaat heeft afgevuurd. Het gaat om de man die begin oktober werd opgepakt door een arrestatieteam in Amsterdam. Die arrestatie vond plaats in een woning.

Lees ook

Overvallen

B. is geen onbekende van de politie. In 2013 stond hij terecht voor twee overvallen die hij en een kameraad een jaar eerder hadden gepleegd op Willie het Verfboertje in Woudenberg en op een echtpaar in Tienhoven.

De rechtbank Utrecht veroordeelde ze tot zes en zeven jaar. Beiden gingen in hoger beroep. Dat leverde ze eind 2013 zeven jaar cel op. In Nederland zitten veroordeelden doorgaans slechts twee derde van hun celstraf uit, waarna ze weer vrijkomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!