Amsterdam

NL
V

Eerder opgepakte man in zaak advocaat Derk Wiersum verdacht van 'moord in vereniging'

6 januari 2020, 14.31 uur · Aangepast 6 januari 2020, 15.26 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - De 36-jarige Giërmo B. uit Almere, die volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt verdacht van 'moord in vereniging'. 

ANP

Eerder meldde het ANP nog dat B. waarschijnlijk de schutter is geweest, maar dat bericht is inmiddels ingetrokken. Dat hij wordt verdacht van 'moord in vereniging' wil zeggen dat hij en meer mensen van deze moord worden verdacht. Volgens het Openbaar Ministerie is B. degene die met een wapen één of meer schoten op de advocaat heeft afgevuurd.

Naar verluidt zit ook een neef van de vorige maand in Dubai gearresteerde Ridouan Taghi vast voor de schokkende moord. Naar Taghi wordt gewezen als opdrachtgever.

Beveiligde locatie

De zitting woensdag 15 januari is in de extra beveiligde locatie Bunker in Amsterdam. Het gaat om een voorbereidende zitting, wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onduidelijk.

Wiersum werd op 18 september op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is.