Ga naar Content

Onrustige jaarwisseling: steekpartij, historische molen afgebrand en hulpverleners bekogeld met vuurwerk

NOORD-HOLLAND - De jaarwisseling is niet bepaald probleemloos verlopen: in verschillende plaatsen waren branden, er is een man neergestoken en brandweerlieden werden tijdens hun werk bekogeld met vuurwerk. Hier een overzicht! 

Foto: Inter Visual Studio

De Ceres-molen aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel is gisteravond volledig verwoest door een brand

De korenmolen was een populaire trouwlocatie in de gemeente Stede Broec en beroemd in de wijde omgeving. Het was een rijksmonument en gebouwd in 1849.

Op de onderstaande foto is te zien dat alleen het geraamte van de molen nog staat. 

Tekst gaat door onder de video. 

Zo verliep Oud & Nieuw in Noord-Holland - NH Nieuws

Hulpverleners van brandweer, politie en de gemeentelijke handhaving in Amsterdam zijn tijdens de nieuwjaarsnacht belaagd en belemmerd. Een aantal keer hebben zij zelfs moeten terugtrekken vanwege het geweld. Het aantal incidenten met geweld tegen hulpverleners is substantieel meer dan vorig jaar.

Bij een Amsterdamse sportclub werd een man neergestoken. Hij moest naar het ziekenhuis. De dader is gevlucht, meldt de Amsterdamse politie aan NH Nieuws

Een nachtclub in de binnenstad van Amsterdam is vannacht tijdelijk ontruimd vanwege een brand op de verdieping boven de club. Elders in de stad schoot iemand met een vuurwapen.

Flat ontruimd

Ook bewoners van een Alkmaarse flat moesten gisteravond laat  halsoverkop naar buiten vanwege een brand. De Veiligheidsregio meldde even na middernacht  dat de bewoners weer terug mochten naar hun woning.

In een bollenschuur in Schoorl, onderdeel van gemeente Bergen, was ook een grote brand. 

Na middernacht brak er een grote brand uit in een opslagloods voor papier in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De brand is inmiddels onder controle, maar het pand kan als verloren worden beschouwd. 

Poelenburg

In de Zaandamse wijk Poelenburg zouden agenten en brandweerlieden rond tien uur 's avonds zijn bekogeld tijdens hun werk. 

Lees ook

Verder crashte er ook nog een auto in een sloot in de Zaanstreek: in Assendelft vond de brandweer een rode wagen, alleen was de bestuurder nergens meer te bekennen. 

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen in Noord-Holland hebben een drukke nacht achter de rug. Er waren flink wat vuurwerkslachtoffers, maar er is geen stijging vergeleken met vorig jaar. Dit melden de diverse ziekenhuizen aan NH Nieuws